Bentäthet och bentäthet det är risken för frakturer vi borde prata om!

Alla pratar om benskörhet-osteoporosis men diskussionen borde kanske vara om frakturer och hur vi kan reducera risken för dem!

Av de som har osteoporos och drabbas av en höftfraktur är det hela 40 % som dör inom 6 månader!  Och den risken håller i sig i 10 (tio) år!!

Så fokus borde vara på förebyggande av frakturer istället för att blint titta på bentätheten. Bra förebyggande åtgärder är styrketräning, balansträning och rätt näringsintag. Rätt åtgärder kan minska risken för frakturer med upp till 75%.

De flesta har hört talas om att kalcium och vitamin D är det som är bra för ditt skelett, men det är få som har hört om vitamin K2 eller mer speciellt MK4 en variant av vitamin K2 som har visat sig kunna reducera höftfrakturer med 71% (Archives of Internal Medicine, 2006)!!

Detta är långt bättre än alla idag existerande mediciner mot osteoporos. Det som är så speciellt med MK4 är att det stimulerar collagen produktionen i skelettet och gör detta mer elastiskt och kan på så sätt absorbera stötar bättre utan att brytas.

45 mg/dag av MK4 är den dos som studierna har testat och som har gett bra resultat (kontrollera alltid med din läkare innan du tar kosttillskott, det är tex inte rekommenderat om du tar waran).

Läs mer: